keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

20: Länsisatama

Ma 20.6.2011. Retki 24/55

LänsisatamaLänsisatama on merellinen kasvava kaupunginosa Helsingin lounaiskulmassa. Se jakaantuu neljään osa-alueeseen: Lapinlahti, Ruoholahti, Jätkäsaari ja Munkkisaari.

 

 

 

2011-06-20-HietalahdenHautausmaaLapinlahdessa ei asukkaita juuri ole, kuolleita sitäkin enemmän. Siellä sijaitsee nimittäin Hietaniemen hautausmaa, jossa voi käydä bongaamassa kuuluisuuksien ja suuruuksien hautoja. Hietaniemessä lepäävät mm. melkein kaikki presidentit, Alvar Aalto, Akseli Gallen-Kallela ja Sakari Topelius (hauta kuvassa). Luontoarvoja tarjoavat komeat vanhat puut ja kesyt oravat. Ilmeisesti myös kanikanta on vankka, koska kallellaan näkyivät olevan monet paadet, paitsi Akselin, joka on sen verran jykevä mausoleumi, että vaatii isompia jyrsijöitä kaatuakseen.

 

 

 

2011-06-20-RuoholahtiKaapelitehdas

Naapurissa sijaitsevasta Ruoholahdesta en ole koskaan pitänyt, lasia, terästä ja pelkkiä uusia kerrostaloja. Kanava on kyllä kiva ja sen päässä oleva One Pint pub kelpo olutbaari. Osa-alueen tunnetuin kohde on Kaapelitehdas, läntisen Helsingin kulttuurikeskus, jossa on useita museoita ja esitystiloja. Ruoholahteen kuuluu myös Salmisaari, jossa on uusi liikuntakeskus, jossa on mm. sisäbeachvolleykentät ja 31-metrinen kiipeilyseinä.

2011-06-20-JätkäsaariUutta siltaa pitkin pääsee Jätkäsaareen, jonka kentällä on järjestetty Pohjoismaiden suurin maksullinen yleisötapahtuma: Dannyn konsertti viime kesänä. Vai oliko se Madonna? Jätkäsaaren jättimäisen rakennustyömaan keskellä asuu jo parituhatta ihmistä. 2020-luvulla osa-alueella on 17 000 asukasta ja osa-alueella on mm. autoton kortteli ja ruotsinkielinen kortteli, Kvarteret Victoria.

 

2011-06-20-MunkkisaarenMerinäkymää

Jätkäsaaren ja Eiran välissä on Munkkisaaren osa-alue, joka Jätkäsaaren tavoin on pääosin täyttömaalla mereltä valloitettua Helsinkiä. Munkkisaaresta on pääosin teollisuus- ja telakka-aluetta, tuhat ihmistä siellä sentään asuu. Onnekkaimmat heistä Eiranrannan uusissa ökykerroistaloissa, jotka herättivät paljon keskustelua rakennusvaiheessa. Kaikki sentään saavat nauttia musiikista Nosturi-rakennuksessa. .Munkkisaaren rannat ovat vapaina virkistyskäyttöön ja siitä onkin hienot näkymät Helsingin edustan monipuoliselle vesiliikenteelle; samaan kuvaan saa helposti Silja Linen, vanhan kuunarin, melojan ja laivueen moottoriveneitä.

Kotimatkalla ei taas pysähdelty, kun yksin olin liikkeellä.

Matkaa tuli 34 km ja aikaa kului yli kolme tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti