sunnuntai 18. joulukuuta 2011

22: Vallila

Retki 54/55. Pyöräilty ma 14.12.

Myös Vallilan retki hoitui työmatkalla, harmaana ja kosteana joulukuun aamuna. Vallila on yksi Helsingin monimuotoisimmista kaupunginosista. Siihen kuuluvat toisaalta toimistokorttelit Elimäenkadun ympärillä, toisaalta Vallilan reunalta alkaa kaupungin syke Harjussa ja kaupunginosan ydin puolestaan on idyllinen ja rauhallinen Puu-Vallila.

Vallila on kantakaupungin kaupunginosaksi melko iso, 1,3 km2. Asukkaita on silti laajoista työpaikka-alueista ja useista oppilaitooksista johtuen vain reilut 7 000. Rajoina ovat Aleksis Kiven katu,Hämeentie ja Kumpulantie. Pohjoisessa raja kulkee Vallilan siirtolapuutarhassa.

Vallilan nähtävyyksiä ovat Suomen suurin uimahalli, Mäkelänrinteen uintikeskus sekä käärmeitä ja liskoja esittelevä trooppinen eläintalo Tropicario Sturenkadulla. Vallilan maamerkkejä ovat mereltäkin erottuva Paavalin kirkko (vieressä vallilalaisen 1930-luvun nyrkkeilijäsuuruuden Gunnar Bärlundin patsas) sekä Dallape-puistossa oleva Harjun nuorisotalo, entinen ruumishuone, joka ei siis sijaitse Harjussa.



Linkit:
Tropicario
Geebeen patsas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti