keskiviikko 7. joulukuuta 2011

15: Meilahti

Retki 52/55. Pyöräilty 6.12.2011

MeilahtiSulat pyöräilykelit näyttävän olevan ohi. Itsenäisyyspäivän vastaisena yönä oli tullut hiukan lunta ja baanat olivat jäässä. Päätin kuitenkin yrittää. Se olikin hyvä valinta, sillä Keskuspuiston hiekkatiet olivat pääosin sulat.

Meilahdessa (hels. Meikku) asuu vajaat seitsemän tuhatta asukasta. Väestöntiheys on vain 3000 asukasta/km2, kun se naapurikaupunginosassa Taka-Töölössä on 2,5 kertainen. Tämä selittyy laajoilla virkistysalueilla sekä laajalla sairaala-alueella. Meilahden rajana kaakossa on Stenbäckinkatu, pohjoisessa Mannerheimintie ja lännessä Pikku-Huopalahti.

Asutus on pääasiassa Paciuksenkadun pohjoispuolella. Sen eteläpuolella on laaja Meilahden puisto, jota halkovalla Tamminiementiellä on Meilahden keskeiset nähtävyydet: Meilahden kartano (kuvassa), Helsingin taidemuseo, Urho Kekkosen museo Tamminiemi (nyt remontissa vuoteen 2012), useita puuhuviloita, kuten Villa Tomtebo sekä Seurasaaren ulkomuseo erillisessä saaressa. Sama tie jatkuu Seurasaarentienä ja sen varrella on presidentin virka-asunto Mäntyniemi.

03-MeilahdenKartano

Markus Talvion suunnittelema Meilahden kirkko sijaitsee Jalavatien kulmassa, kuten myös hammashoitola, jonka sijainti lienee kirvoittanut muutaman Nightmare on Elm Street, -tyyppisen sutkauksen.

Paluumatkalle sain pummattua itselleni ja pyörälleni kyydin keskustasta bongatulta joogapimulta.Polkemista tuli silti 21,5 km ja aikaa kului 1 h 45 min. Enää kolme retkeä jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti