sunnuntai 15. toukokuuta 2011

32: Konala

Retki 15/59

1000PX~1Kaatuneiden muistopäivänä tehty retki vei Helsingin luoteisnurkkaan - Konalaan. Konala on monille yhtä kuin autokauppoja ja teollisuushalleja Vihdintien vierustoilla. Niiden hallien takana Konala on myös koti 4 500 ihmiselle.

2011-05-15-JesseJaYmpäristötaideKonalasta oli vaikea löytää kohdetta, mutta kaupunginosayhdistykseltä sain vinkin taideteoksesta, joka on valittu vuoden ympäristötaideteokseksi 2010. Teoksen nimi on Kolme aitaa ja se koostuu – no, kolmesta aidasta. Ympäristötaiteen säätiö toteaa “Vapaasti tilassa, ilman aidalle kuuluvaa rajaamisen tai estämisen tehtävää ne myös herättävät kysymyksiä”. Minussa heräsi esimerkiksi kysymys, että millaisia ovat teokset, jotka eivät tulleet palkituiksi. Jessen arvio oli “vähä hikinen taideteos”.

Konalassa käydessä kannattaa myös ajaa Hilatien läpi. Hilatie on omaleimainen pientaloalue, vaikka jossakin lähteessä mainittu “pieni pala Keski-Eurooppaa Helsingissä” on hiukan liioittelua.

Linkit:
Kolme aitaa –uutinen Hesarissa

Matkaa olisi suorinta reittiä tullut 20 km, mutta kartta jäi kotiin, joten mittarissa oli 25,5 km. Teimme rohkean koukkauksen Espoon puolelle ihan tarkoituksella ja pienen mutkan Vantaalle ihan vahingossa. Aikaa meni n. 2 tuntia kun taukoja ei tällä kertaa pidetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti