lauantai 14. toukokuuta 2011

02: Kluuvi

Retki 14/59

Oli asiaa Mikonkadulle asekauppaan, niin päätimme samalla napsaista Kluuvin kaupunginosan. Keli oli armottoman tuulinen ja viileä.

2011-05-14-RautatientoriKluuvi on monille Helsinki. Ainakin siinä mielessä, että kun junalla saavutaan Helsinkiin, saavutaan Kluuviin. Ja autolla liikkuville, kun kyltissä lukee Helsinki 50 km se tarkoittaa etäisyyttä Rautatieaseman edessä olevalle Kaivokadulle Kluuvissa. Rautatientorilla on muitakin Helsingin maamerkkejä: Ateneum sekä Kansallismuseo. Kluuviin kuuluu myös Kaisaniemen puisto ja Kasvitieteellinen puutarha. Kaisaniemen kaupunginosaa tai osa-aluetta ei muuten ole olemassakaan. Myös Stockmannin tavaratalo sekä Kluuvin kauppakeskus kuuluvat Kluuviin.

Kluuvi on myös Suomen väkivaltaisin kaupunginosa. Siinäpä hullua päivittelemistä Itä-Helsingin lähiöitä pelkääville – vaarallisin retki on retki Stockmannille. Kluuvin asukkaat tuskin ovat saaneet hakattua itseään tilaston kärkeen, kun kaupunginosassa asuu vain 400 ihmistä.

Kotimatkalla poikettiin Suvilahdessa Stadibike tapahtumassa kokeilemassa pyöriä, katsomassa temppuja ja nauttimasa munkkicolat.

Linkit:
Mikä on kluuvi?
Stadibike

Matkaa kertyi 27 km ja retken kesto taas kolmisen tuntia.

Niin ja se asekauppa – muovikuula-asetta oltiin katsomassa, mutta haluttua mallia ei löytynyt varastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti