torstai 10. marraskuuta 2011

16: Ruskeasuo

Retki 43/55. Pyöräilty 10.11.2011

RuskeasuoTilanne projektissa menee tiukaksi. Avoimet viikonloppujen päivät eivät enää riitä jäljellä olevien retkien suorittamiseen. Viime viikolla yritin lähteä töistä ennen neljää retkelle, mutta silloinkin oli jo niin hämärää, ettei kuvaamisesta olisi tullut mitään. Siispä uudella taktiikalla tällä viikolla: käyn retkellä ennen kuin menen töihin! Mukavan aurinkoinen pakkasaamu suosi retkeä, tosin pakkasta oli vajaa viisi astetta.

Ruskeasuo on seitsemän tuhannen ihmisen kerrostaloasuinalue Mannerheimintien päässä, sen kummallakin puolella. Lännessä rajana on Pikku-Huopalahti ja pohjoisessa Hakamäentie, etelässä rajana on Ratsastie ja idässä se kulkee Keskuspuistossa. Alueeseen kuuluu myös siirtolapuutarha (vain ruotsin kielisille!) sekä useita ratsastustalleja, mm. poliisihevosten talli. Olympiahistoriaan Ruskeasuo jäi kouluratsastuksen pitopaikkana. Ruskeasuolla on myös Tilkan entinen sotilassairaala (vuoteen 2005 asti, nykyisin vanhusten hoivakoti), komea funkkisrakennus arkkitehtinä Olavi Sortta.

05-Terassitalo

Kuva-aiheena on uudempaa arkkitehtuuria, terassitalo osoitteessa Punamäenpolku 1. Reijo Jallinojan piirtämä rakennus valmistui vuonna 1994 ja edustaa tyylillisesti ns. Oulun koulua.Rakennus on jännittävämpi toiselta puolelta mutta sieltä en saanut kunnon kuvaa, käykää katsomassa! Rakennus on Pikku-Huopalahdessa, joka ei ole kaupunginosa eikä osa-alue;alue jakaantuu usean kaupunginosan alueelle.

Linkit: Hesarin juttu terassitalosta

Töihin päästyäni matkaa retkelle tuli 15,5 km ja aikaa meni 1 h 5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti