perjantai 11. tammikuuta 2013

3.8.2012 Helsingin uimarannat 2/3 - Vantaanjoki

Toinen retki sarjassa, jossa käyn Helsingin kaikilla 28 virallisella uimarannalla. Nyt vuorossa neljä Vantaanjoen varrella olevaa rantaa.

Sanonpa heti alkuun,että Vantaanjoki on hieno ulkoilualue ja suositeltava retkikohde. Parhaiten joen tietysti näkee joelta, mutta rannaltakin pääsee tunnelmaan.

 Ja menoksi! Kun etelästä lähdetään, heti ensimmäisenä onkin vastassa suurin ja kaunein Vantaanjoen rannoista, 16) Pikkukosken uimaranta.  Tämän suositun rannan palveluihin kuuluvat kioski, lentopallokentät, hyppytorni, sauna (myös talviuinti) sekä vapaat valurautapainot, joilla voi esitellä talvikauden tuloksia. Kuva on otettu vuoden 2011 kaupunginosaretkillä, kun en tällä kertaa viitsinyt Pirunkalliolle kiivetä.  Suositeltava.





Jokea saadaan mennä ylös viitisen kilometriä, ja vastaan tulee, niin ikään länsirannalla,17)  Pakilan uimaranta. Koripallokenttä ja suihku löytyy, mutta ei muita palveluilta.









Hieman pohjoiseen päin itärannalla on 18) Pukinmäen uimaranta. Melko jyrkkä joenpenkka ei tarjoa palveluita, eikä houkuttele muutenkaan, paitsi jos sattuu olemaan viereisellä siirtolapuutarhalla tai matonpesupaikalla puuhissaan.








Viimeinen Vantaanjoen Helsingin uimarannoista on 19) Malmin uimaranta, joka nimestään huolimatta sijaitsee Tapaninvainiossa. Rannalla ei ole palveluita satunnaisesti käyvää jäätelöautoa lukuunottamatta. Ranta on kuitenkin käymisen arvoinen, sillä vieressä on kajakkivuokraus, josta Vantaanjokeen ja Keravanjokeen tutustuminen käy mukavasti. Parin sadan metrin päässä on myös Tuomarinkylän kartano, jossa on viihtyisä puisto sekä ilmainen museo. Malmin uimaranta on suunniteltu siirrettäväksi 200 metriä yläjuoksulle päin syistä, jotka vain kaupunkisuunnittelijat suuressa viisaudessaan tietävät. Siirrosta nousi jonkinasteinen paikallinen häly, jonka kaupunki kosti sillä, että ei enää tuonut uimarannalle laituria, josta lapset tykkäsivät hyppiä veteen. Kai sen tuomiseen varattu budjetti oli käytetty uimarannan 200 metrin siirron suunnittelemiseen. Uimarannalla ollut kahviohan lopetettiin jo muutama vuosi sitten kun siellä ei ilmeisesti ollut direktiivin täyttäviä kylmätiloja.   Suositeltava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti